Bensdorp Update Nieuwsbrief 1

Het is tijd voor de volgende stap

We kunnen door! De gemeente is akkoord met de bestemmingsplanwijziging voor het project Bensdorp. De raad heeft in ruime meerderheid besloten dat de bestemming op Bensdorp gewijzigd mag worden en dat de plannen van Bouwbedrijf Noordersluis voldoen aan de visie van de gemeente. Een intensieve periode is afgerond en geeft ons de mogelijkheid om verder te gaan naar de volgende fase.

De volgende stap is de bouwaanvraag. De aanvraag wordt in november nog ingediend. De gemeente beslist of het plan uitvoerbaar is en voldoet aan alle regels en eisen van het bestemmingplan. Naar verwachting wordt de vergunning in januari 2016 afgegeven.

Vooral erg trots

Doelen behalen

“Na het indienen van de bouwaanvraag zitten we niet stil”, aldus Lammert Boeve, algemeen directeur Bouwbedrijf Noordersluis. Hij vervolgt: ”Er zijn nog veel voorbereidende werkzaamheden die we gaan uitvoeren en doelen die behaald moeten worden. Er is een belangrijke fase afgerond, daar zijn we blij mee en vooral erg trots op. Het was een intensieve periode. We zijn ook blij met de inzet van de gemeente, de architect en alle betrokken instanties die samen met ons het doel bereikt hebben. Uiteraard waren er ook tegenslagen, maar die horen bij een project van deze omvang. Het houdt je scherp, de uitdaging is om tijdig te anticiperen en bij te sturen waar dat gewenst en nodig is.”

Lang proces

Ruim twee jaar is Bouwbedrijf Noordersluis bezig met het vertalen van de visie naar een uitvoerbaar plan. Een Bensdorp om in te wonen, ondernemen en recreëren. Niet alleen vormgegeven volgens de wensen van de ontwikkelaar, architect en gemeente, maar een plek waar zowel de omgeving als de toekomstige gebruiker zich fijn en prettig voelt.

Als zo’n samenwerking lukt, geeft dat veel energie

Combinaties maken

Alinda Boeve, commercieel manager Bouwbedrijf Noordersluis: ”De bestemmingen van alle ruimtes en gebouwen zijn nu omschreven. Binnen deze kaders gaan we verder in overleg met investeerders, woningcorporaties, ondernemers en stichtingen. Er zijn al veel gesprekken geweest met geïnteresseerden. Het doel is om zoveel mogelijk mensen een plek te geven binnen Bensdorp.” Alinda vervolgt: “Het maken van combinaties is de grote uitdaging. We houden uiteraard rekening met de randvoorwaarden van het project. We bedenken oplossingen zodat bijvoorbeeld de mogelijkheid ontstaat om stichtingen met een beperkt budget een plek te kunnen geven in Bensdorp. Als zo’n samenwerking lukt, geeft dat veel energie.”

Het is gelukt!

Details uitwerken

De opdracht van Henry Ponsteen, projectmanager Bouwbedrijf Noordersluis, was het akkoord op het bestemmingsplan. “Het is gelukt!” vertelt Henry. Hij vervolgt: “Nu staat de bouwaanvraag op mijn planning. Alle bouwwerkzaamheden moeten in detail worden uitgewerkt. Dat is een flinke klus, waar ik erg naar uitkijk!”

Fotobijschrift van links naar rechts: Lammert Boeve, Alinda Boeve en Henry Ponsteen. Het projectteam van Bouwbedrijf Noordersluis.