Bijeenkomsten

Bros even terug bij start bouw Bensdorp

Het was dinsdagmiddag vanuit heel Bussum te zien; ballonnen in de Broskleuren blauw, bruin en wit vlogen vanaf het Brosgebouw Bussum over. De start bouwwerkzaamheden van Bensdorp is nu officieel ingeluid. In de oude chocoladefabriek werd een bijeenkomst georganiseerd om de start bouw van het project te vieren.

Betrokken partijen zoals Bouwbedrijf Noordersluis, LEVS architecten, de belangenvereniging en gemeente Gooise Meren spraken de genodigden toe over het bijzondere project. Wethouder Boland van de gemeente Gooise Meren vertelde: Het is een historisch moment. Het plan is een aanwinst voor de hele gemeente en vooral voor Bussum. Dit wordt de ‘Place to be’.” Marianne Loof van LEVS architecten legde de symboliek met de Elfstedentocht die zij zelf gereden heeft. “200 kilometer door de kou, maar we staan nu aan de start van de finish.” Ronald van Amelrooij van Vereniging Vrienden van Het Spiegel vertelde dat hij er met het bouwbedrijf altijd is uitgekomen. “Als we zo door gaan, dan halen we de eindstreep.” Als laatste kwam Lammert Boeve van Bouwbedrijf Noordersluis aan het woord. Hij benadrukte dat hij ontzettend trots is op iedereen die samen met het bouwbedrijf ervoor gezorgd heeft dat we nu aan de start van dit mooie project staan.

8 witten linten
Aan het Brosgebouw hingen 8 witte linten. Een lint voor de persoon die dezelfde naam draagt als het prachtige plan. Een lint voor degene die het plan Bensdorp heeft ontworpen. Linten voor degene die zich vestigen op het Bensdorp terrein en linten voor de vertegenwoordigers van de buurtverenigingen die dit plan hebben omarmd. Doordat er gezamenlijk werd getrokken aan de linten kwamen de ballonnen los en vervolgden ze hun weg over Bussum. Niet de geur, maar wel de kleuren van het Brosgebouw waren terug!

Slopen en weer opbouwen
De komende tijd zal er nog gesloopt worden. Daarna volgt het verpulveren en wegruimen van alle puin. Vervolgens zal er gestart worden met het deels wegslopen van de parkeergarage. Pas na de zomer worden er weer opbouwwerkzaamheden uitgevoerd. Rond deze tijd zullen er ook twee torenkranen geplaatst worden.

Plan
Woningcorporatie Dudok Wonen realiseert 40 appartementen in het nieuwe plan, bestemd voor de sociale verhuur. Delta Lloyd heeft in het plan eveneens 40 appartementen bestemd voor huurappartementen in de vrije sector. In het oude Bros gebouw worden 6 lofts gerealiseerd. Naast de woningen is er ook ruimte voor ondernemen. Met verschillende partijen zijn gesprekken geweest en ideeën uitgewerkt. Bouwbedrijf Noordersluis hoopt binnenkort meer te kunnen vertellen over de invulling van de commercieel/ maatschappelijke ruimtes.