Algemeen nieuws

Start verkoop loftwoningen in Bensdorp

Bouwbedrijf Noordersluis start op 7 februari 2017 met de verkoop van 6 loftwoningen in Bensdorp, Bussum. De loftwoningen zijn gesitueerd in de oude chocoladefabriek waar vroeger de bekende Bros chocolade werd gemaakt, ook wel het Bros-gebouw genoemd. Het oude fabrieksterrein Bensdorp geeft ruimte aan nieuwe bestemmingen en wordt volledig omgebouwd tot een plek om te wonen, werken en recreëren, waarbij het industriële karakter behouden blijft.

Het project heeft de toepasselijke naam ‘6Lofts’ gekregen. De te verkopen lofts zijn gesitueerd op de eerste en tweede verdieping van het Bros-gebouw. De ruime lofts zijn open, gelijkvloerse woningen variërend van 165 m2 tot 200 m2 (dit is exclusief de buitenruimten). Elke loft heeft 2 parkeerplaatsen, waarvan één parkeerplaats ruimte biedt aan twee auto’s. Daarnaast beschikt elke loft over een praktische berging. Parkeerplaatsen en berging zijn te bereiken met een lift. Er gaan in totaal 6 lofts in de verkoop.

De renovatie van de lofts begint naar verwachting in de laatste maanden van dit jaar. Oplevering staat gepland voor eind 2018.

Ontwerp uw eigen droomloft
In de brochure staat een indeling van elke loft, echter deze is volledig vrij aan te passen om uw eigen droomloft te realiseren. U kunt nagenoeg al uw ideeën en wensen realiseren met maximale flexibiliteit. Na aankoop van een loft zal er een gesprek plaatsvinden tussen u als koper en LEVS architecten. Samen met de architect bespreekt u uw eisen en wensen en het bijbehorende budget. Aansluitend maakt de architect een aantal schetsmatige voorstellen met bijbehorende 3D-schetsen om een duidelijk beeld te geven van het mogelijke eindresultaat. Deze schetsen worden met u besproken en uiteindelijk tot een concreet voorstel voor u uitgewerkt.

Beschermd dorpsgezicht
Bensdorp ligt in de wijk Het Spiegel, een van de oudste villaparken van Nederland. Het kenmerkt zich door kronkelende straatjes en ruimte voor veel groen. Oude en enorm grote bomen sieren de omgeving. In juli 2007 is de wijk aangewezen als beschermd dorpsgezicht.

Het Bensdorp plan bestaat uit diverse deelplannen. Woningcorporatie Dudok Wonen gaat 40 appartementen in verhuur aanbieden. Daarnaast worden 40 huurappartementen in de vrije sector gerealiseerd door Delta Lloyd. De andere gebouwen op het Bensdorp terrein bieden ruimte aan stichtingen en ondernemers om cultuur-maatschappelijke initiatieven te ontplooien.

Voorinschrijving en verkoop van de lofts
De verkoop van de lofts is in handen van Nienaber Makelaars (www.nienaber.nl). Omdat de lofts de enige koopwoningen zijn in Bensdorp, verwachten zij veel animo voor project ‘6Lofts’. De lofts worden verkocht op basis van bieden-vanaf prijzen die beginnen vanaf € 540.000,- v.o.n. De vanaf prijzen variëren per grootte van de loft.

Vanaf de start van de verkoop op 7 februari 2017 zijn de brochure en het inschrijfbiljet op te vragen bij de makelaar en te downloaden op www.bensdorpbussum.nl. Inschrijving op een loft is mogelijk tot en met vrijdag 17 maart 2017.

Kijkdag op 16 februari
Wilt u de locatie bekijken? Op 16 februari vanaf 10:00 uur is er een kijkdag op locatie. U kunt zich hiervoor (vanaf de start verkoop op 7 februari) registreren op de website www.bensdorpbussum.nl. Nienaber Makelaars en Bouwbedrijf Noordersluis zijn aanwezig om geïnteresseerden te informeren over de vele mogelijkheden van de lofts. Ook kunt u dan ook een gedrukte brochure met inschrijfbiljet van het project ‘6Lofts’ verkrijgen.