Bensdorp Update Nieuwsbrief 2

Dudok Wonen koopt appartementen Bensdorp

Woningcorporatie Dudok Wonen koopt van Bouwbedrijf Noordersluis in Bensdorp 40 appartementen, bestemd voor de sociale verhuur. Dudok Wonen is al enkele jaren betrokken bij het Bensdorp project. Het is daarom ook geen verrassing dat juist deze woningcorporatie de appartementen gaat verhuren. 

“Het is voor ons een kans om deze nieuwbouw appartementen in Bussum te realiseren voor de verhuur. We zijn als woningcorporatie erg betrokken geweest bij het project en denken dat er een grote behoefte is aan sociale huurwoningen in dit gebied. We zijn daarom erg verheugd dat we de appartementen aan onze portefeuille kunnen toevoegen”, aldus Michiel van Baarsen van Dudok Wonen.

Het complex bestaat uit 8 type woningen, ontworpen door LEVS architecten uit Amsterdam. Op de begane grond zijn er woningen met een atelierruimte welke uitkomen op het binnenterrein van Bensdorp. De andere woningen variëren van 60m2 tot 90m2 en hebben één of twee slaapkamers. Alle appartementen hebben aan de pleinzijde een balkon. Bij ieder appartement hoort een parkeerplaats en berging in de kelder.

Met de verkoop van het eerste blok appartementen heeft Bouwbedrijf Noordersluis de sociale doelstelling van het project gerealiseerd. “We hebben het complex in detail aangepast aan de wensen van Dudok Wonen, met behoud van de uitstraling van het pand. We zijn erg blij met de samenwerking dusver” aldus projectmanager Henry Ponsteen van Bouwbedrijf Noordersluis.

Het streven is om rond de zomer van start te gaan met de sloopwerkzaamheden van de bestaande opstallen, waarna gestart kan worden met de bouw van het complex. Verwacht wordt dat eind 2017 de eerste appartementen verhuurd kunnen worden. Wie in aanmerking wil komen voor een sociale huurwoning in Bensdorp, dient zich te registreren via woningnet.