Bensdorp Update Nieuwsbrief 2

Appartementen sociaal huren?

Sociale huurwoningen zijn woningen die tegen een sociaal tarief worden verhuurd.Meestal zijn deze woningen eigendom van een woningcorporatie. 40 van de appartementen in Bensdorp zijn gereserveerd voor sociale huur en worden door woningcorporatie Dudok Wonen verhuurd. Voordat u in aanmerking komt voor een sociale huurwoning dient u aan een aantal voorwaarden voldoen.

Voorwaarden
Allereerst moet u zich inschrijven bij Woningnet als woningzoekende, zodat u kunt reageren op sociale huurwoningen in de gemeente Bussum. De voorwaarden om in aanmerking te komen voor een woning verschillen per gemeente. Vanaf 1 januari 2016 is gemeente Bussum gefuseert met gemeente Muiden en Naarden. De raad van de nieuwe gemeente “gemeente Gooise Meren” zal zich nader uitspreken over alle onderdelen van woningsplitsing.

Maximale huurprijs
Per 1 januari 2016 is de maximale netto huurprijs voor sociale huurwoningen vastgesteld op € 710,68 per maand. De netto huurprijs is de kale huurprijs voor de woning. Vaak worden er ook servicekosten berekend over een woning. Deze kosten komen nog bovenop de netto huurprijs. De huurprijs van de woning wordt bepaald door het woningwaarderingsstelsel. Hoe hoger de kwaliteit van de woning, hoe meer punten een woning krijgt. Dit systeem geldt alleen voor sociale huurwoningen en is vastgesteld door de rijksoverheid.

Bron: Woningnet Gooi en Vechtstreek en Rijksoverheid