Bensdorp Update Nieuwsbrief 2

De combinatie van alle werkzaamheden is wel uniek

Graag stellen wij aan u voor: Wilco Volkerink is werkzaam als projectleider bij Bouwbedrijf Noordersluis. Hij is al 22 jaar werkzaam in de bouwsector. Wilco is begonnen met de opleiding Electro, maar daar lag niet zijn interesse. Vervolgens is hij de MTS opleiding Weg- en Waterbouw gaan volgen. Na zijn studie kon hij direct aan de slag bij Hegeman waar hij in de betonbouw aan verschillende bruggen en viaducten heeft gewerkt. Vervolgens heeft hij de overstap naar een bouwbedrijf gemaakt. Wilco is zelfstandig projectleider en heeft zich sinds 2015 verbonden aan Bouwbedrijf Noordersluis. Wilco is projectleider van het project Bensdorp.

Het project Bensdorp komt nu in een sneller vaarwater. Het voortraject is volledig door zijn collega’s van de planvoorbereiding gedaan. Nu komt de uitvoeringfase dichterbij en zal hij het werk voortzetten. Vanaf de uitvoeringsfase is Wilco verantwoordelijk voor het project en heeft hij de regie.

Straks een fulltime job
Wilco is nu bezig met het opstellen van planningen en een plan. Om alle vergunningen te krijgen, ondersteunt hij nu de planvoorbereiding. Langzamerhand wordt het werk voor het project steeds intensiever. Op dit moment kost het werk één dag in de week, maar dat wordt straks een fulltime job. De komende tijd gaat hij zich verdiepen in het inrichten van de bouwplaats en draagt hij zorg voor de logistiek zodat alle materialen op de juiste tijd op de juiste plaats zijn.

Zelf team samenstellen
Het project is erg groot en een enorme uitdaging. Wilco wilde dit graag oppakken met een voor hem vertrouwd team. Bij Bouwbedrijf Noordersluis kreeg hij de mogelijkheid om zijn team zelf samen te stellen. Voor Wilco was het een voorwaarde; je kent elkaar, je weet wat je aan elkaar hebt en dat werkt gewoon erg prettig.

Naast Wilco als projectleider zijn er een uitvoerder en meerdere werkvoorbereiders aan het team toegevoegd.

Een heel mooi werk
Wilco vertelt: “Ik vind het project Bensdorp een heel mooi werk waar ik mij enorm op verheug. Het is een uitdagend project waar je iets fantastisch van kunt maken. Iets wat er nu staat wordt voor een groot deel gesloopt en opnieuw opgebouwd. Ook gaan we een bestaand pand renoveren. Alles zit in dit project; een parkeergarage, infrastructuur, renovatie, nieuwbouw van bedrijfsruimtes, lofts en appartementen. En dat midden in de binnenstad, langs het spoor en weinig ruimte om het gebouw heen. Dat lijkt me een enorme uitdaging. Nieuw zijn deze grote klussen voor mij niet. Maar de combinatie van alle werkzaamheden is wel uniek!”