Bensdorp Update Nieuwsbrief 2

Bensdorp: een juweel dat zijn glans behoudt

Ik geef het toe, ik ben geen Bussumer en ook geen inwoner van het Gooi. Maar Bensdorp Cacao, dat is me wel bekend. Ik heb me als nieuwe wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling ingelezen in alle aspecten rond de herontwikkeling van de oude fabriek, en ook verdiept in de roemrijke historie van dit prachtige merk.
Dat Bensdorp en nu Gooise Meren na precies 150 jaar (de fabriek werd in 1866 in Bussum gebouwd) met elkaar verbonden blijven is een goede zaak. Koester en bewaak de cultuurhistorische waarden die een dorp of stad bezit. Dergelijke waarden bepalen mede de identiteit van een stad op dorp.

Het behoud van cultuur historie en industrieel erfgoed gaat mij na aan het hart. Mijn liefde ligt vooral op het vlak van de traditionele scheepvaart, eerst als eigenaar van een 31 meter lange schoener en vervolgens bestuurlijk als directeur van belangenvereniging voor het behoud van een traditionele vloot. Veel van die mooie historische schepen hebben via de chartervaart een tweede leven gekregen.
En nu krijgt Bensdorp een tweede leven in de vorm van appartementen en ruimten voor kunst en cultuur. Dat zijn initiatieven om toe te juichen en te ondersteunen.

De gemeente is ook de instantie die kaders stelt, plannen toetst en het proces bewaakt. Die rol blijven we vervullen, zodat de inwoners van Gooise Meren en de bezoekers straks blijvend kunnen genieten van het behoud van een juweel, dat het dorp Bussum mede heeft gevormd.

Ik zie uit naar de realisatie en wens de eigenaar veel succes!

Hendrik Boland

Wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling
Gooise Meren